Pipes-SP-BG-logo

SallingPlast (Danmark) og BGIndustry (Polen) fusionerer

SallingPlast (Danmark) og BGIndustry (Polen) fusionerer – Sammen vil de supportere energiekspansionen i Europa


For at være en kompetent, effektiv og agil medspiller har danske SallingPlast fundet sammen med polske BGIndustry – begge virksomheder er højt specialiserede i fremstilling af fittings og komponenter i plast, primært til fjernvarmesektoren og til rørproducenter.

For at stå stærkest muligt i det fremtidige europæiske marked og for at være på forkant med teknologi og kapacitet samler SallingPlast i Danmark og BGIndustry i Polen aktiviteterne gennem en fusion.

Når Geert Skovsgaard, CEO, fortæller om fusionen er fokus på konkurrenceevne, kapacitet, fleksibilitet, volumen, specialisering og øget kundefokus de essentielle nøgleord:

Fusionen betyder, at vi fremover vil være en af de største spillere på markedet i Europa. Sammen vil vi fremover tilbyde et stærkere produktprogram, en geografisk nærhed til de største kunder og dermed kunne følge med og understøtte udviklingen i de kommende år. Herved bliver kompetencer og specialviden koncentreret på de enkelte fabrikker, så det er muligt at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere til fremtidig vækst” siger Geert Skovsgaard

Fra BGIndustry lyder det:

”Begge virksomheder vil drage store fordele af fusionen. I BGIndustry kan vi i endnu højere grad fokusere på storskalafremstilling og -bearbejdning af komponenter i HDPE på fabrikken i Polen, mens SallingPlast i Danmark fremover vil fokusere indsatsen på præisolerede fittings og ventiler samt på specialopgaver til industrien i øvrigt” fortæller Bo Jensen.

Den samlede virksomhed råder over fabrikker i Ranum (DK) og Zabrze (PL) samt en moderne fabrik i Hurup Thy (DK), hvor der udvikles og fremstilles kundespecifikke løsninger og komponenter i trykrør, primært i store dimensioner.

Kapacitet til at matche stigende efterspørgsel i den grønne omstilling

SallingPlast og BGIndustry leverer og servicerer allerede et utal af komponenter til branchens største spillere. Der forventes i de kommende år en kraftig vækst i efterspørgslen på produkter, som anvendes i den grønne omstilling; herunder specifikt komponenter til brug for udrulning af fjernvarme og fjernkøling samt præisolerede rørsystemer til industrien. Behovet for trykrørsløsninger, såsom komponenter til infrastrukturprojekter, vandbehandling, akvakultur, brønde, tanke og rørledninger øges også, og fokus på disse produkter og projekter er lige så vigtigt.

Fusionen mellem BGIndustry og SallingPlast understøtter virksomhedens samlede kapacitets- og kompetenceniveau, hvorved konkurrenceevnen forstærkes gennem skalering og øget fokus på industrialisering, standardisering og volumen. Fremover vil disse faktorer danne grundlaget for en bæredygtig udvikling af de to virksomheder til gavn for såvel kunder som medarbejdere.


Fakta om SallingPlast

SallingPlast har mere end 50 års erfaring med produktion af plast komponenter i HDPE. En lang række komponenter udføres som præisolerede fittings og montagedele isoleret med PUR-skum. Virksomheden har opbygget unikke kompetencer inden for fremstilling af emner til en lang række forskellige industrier, og SallingPlast har stor erfaring i at designe og fremstille kundespecifikke komponenter og løsninger som OEM-leverandør og som leverandør til industrikunder og grossister over hele Europa.

SallingPlast har to divisioner; Energy og Aqua. SallingPlast Energy leverer standard- og specialemner til en lang række sektorer, herunder udstyr til alle store rørproducenter til fjernvarme og -køling, såvel som udstyr og projekter til biogas og industrikunder generelt. SallingPlast Aqua udvikler og producerer trykrørsløsninger til projekter inden for offentlig infrastruktur, aquakultur, fiskeopdræt samt spildevandshåndtering og vandbehandling.

SallingPlast beskæftiger i alt ca. 80 medarbejdere på fabrikkerne i Ranum og Hurup Thy.

Fakta om BGIndustry

BGIndustry er internationalt anerkendt specialist og producent af HDPE-plast fittings og andre komponenter til fjernvarme, fjernkøling og offshore. BGIndustry har mere end 30 års erfaring og har med sin position i Polen markeret sig som en robust spiller med et solidt fundament til fortsat ekspansion på det europæiske marked.

BGIndustry vækster kraftigt og derfor erstattes de nuværende faciliteter i Zabrze af en helt nyindrettet fabrik på 7.500 m2. Indvielse og produktionsindkøring vil finde sted i løbet af 1. og 2. kvartal 2023.

BGIndustry beskæftiger lige nu ca. 60 medarbejdere på fabrikken i Zabrze.

Pressekontakt:

Geert Skovsgaard, CEO

+45 4061 1160 / gws@sallingplast.com

[weglot_switcher]